Αρχική Προσωπικό Ε. Λάζος
Ευρετήριο Άρθρου
Ε. Λ ά ζ ο ς
Σελίδα 2
Όλες οι Σελίδες

elazos

 

Ευάγγελος Σ. Λάζος
Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων
Αγίου Σπυρίδωνος, 122 10
Αιγάλεω, Αθήνα
Τηλ.: +30 210538505 & 537
Fax: +30 2105314874
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:

1983 1988: Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Ε.Μ.Π., Διδακτορική Διατριβή, με θέμα: Αναερόβια Χώνευση Αποβλήτων Ελαιουργείων σε Θερμόφιλη Περιοχή.
1978 1982: Χημεία, Φυσικομαθηματική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών.
1974 1977: Τεχνολογία Τροφίμων, Ανωτ. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Αθηνών.

ΑΛΛΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:

1989: Σεμινάριο Βιοτεχνολογίας στα πλαίσια του COMETΤ.
1991: Intensive Course "The Quality of Fishery Produce through Handling and Processing", University of Humberside (U.K.).

ΠΑΡΟΥΣΑ ΘΕΣΗ:

Καθηγητής της Επεξεργασίας Τροφίμων

Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Τροφίμων

ΑΛΛΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ:

1990 : Εξεταστής στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.
1990 : Επίβλεψη μεταπτυχιακών φοιτητών υποτρόφων του ΙΚΥ στο εξωτερικό.
1993-1995 : MSc Course Leader, University of Lincolnshire & Humberside TEI Athens Joint Programme.
1993 : Διδασκαλία στο MSc Course σε θέματα επεξεργασίας τροφίμων, συσκευασίας, διασφάλισης ποιότητας και οργάνωσης της βιομηχανίας τροφίμων.
1992,1996 : Coordinating person for ERASMUS EC programme for the Department of Food Technology.
2001: Chairman of Scientific Committee of the 2nd International Congress of Food Technology “Bakery, Confectionery & Ice cream”. 16-18 February 2001, OLP Piraeus, Greece.
2003: Chairman of Scientific Committee of the 3rd International Congress on Food Technology “Bakery, Confectionery & Ice cream”. 7-8 February 2003, OLP Piraeus, Greece.
1999 2005: Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, Προϊστάμενος
2005: Chairman of Scientific Committee of the 4th International Congress on Food Technology. OLP Piraeus.
2007: Chairman of Scientific Committee of the 5th International Congress on Food Technology. “Consumer Protection through Food Process Improvement & Innovation in the Real World” Thessaloniki, Greece.
2005 208: Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Διατροφικής Πολιτικής. Υπουργείο Υγείας
2005-2008: Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών, Υπουργείο Ανάπτυξης.
2005-2008: Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου Ελέγχου Τροφίμων (ΕΣΕΤ), ΕΦΕΤ, Υπουργείο Ανάπτυξης.
2005-7: Μέλος της Νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη νομοθεσία προστασίας καταναλωτή
2005: Μέλος της Ομάδας Εργασίας Κωδικοποίησης της Νομοθεσίας Καταναλωτή της Βουλής
2006-2008: Member of Advisory Forum, European Food Safety Authority, EU
2005-2008: Αντιπρόεδρος ΔΣ Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων
2008: Πρόεδρος ΔΣ Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων
 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤA:

Θερμοφυσικές Ιδιότητες των Τροφίμων
Παραγωγή Ξανθανίου από Τυρόγαλα με τη χρήση του Xanthomonas campestris
Εκτίμηση μερικών λιγότερο γνωστών ελαίων
Ρεολογία ζυμαριών ειδικού τύπου
Φαινόμενα ροφήσεως σε παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα
Προσδιορισμός ιχνοστοιχείων στα τρόφιμα
Φυσικά αντιοξειδωτικά
Μελέτη Παραδοσιακών Τροφίμων
Εξώθηση Τροφίμων




GreekEnglish (United Kingdom)

ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ

Διαφήμιση