FOODTECH Meat Lab: Νέες τάσεις και τεχνικές στο σύγχρονο κρεοπωλείο και ιχθυοπωλείο
Όλες οι νέες τάσεις στο κρεοπωλείο, σύγχρονοι εξοπλισμοί και τεχνικές πρωταγωνίστησαν μεταξύ άλλων και τις τέσσερις ημέρες των FOODTECH Meat Lab, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης FOODTECH 2021.
Σε ειδικά διαμορφωμένο stage, κορυφαίοι επαγγελματίες, experts του κλάδου, φορείς και στελέχη της ελληνικής αγοράς κρέατος μοιράστηκαν την τεχνογνωσία τους, ανέλυσαν φλέγοντα θέματα και πραγματεύτηκαν τα πιο επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, μέσα από καίριες παρουσιάσεις και επιδείξεις.
Δευτέρα 15 Νοεμβρίου – Απολογισμός
Το πλούσιο πρόγραμμα των FOODTECH Meat Lab ολοκληρώθηκε σήμερα στο ειδικά διαμορφωμένο Stage στο Hall 1, με πέντε καίριες παρουσιάσεις και επιδείξεις από τους: Rn’ D chef και σύμβουλο γαστρονομίας Λάζαρο Ράπτη, τη Σχολή Επαγγελμάτων Αλιευτικών Προϊόντων ΜΠΑΤΣΟΛΑΚΗΣ, τη Νέα Ομοσπονδία Χοιροτροφικών συλλόγων Ελλάδος & την Ιδιωτική Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος ΜΠΑΤΣΟΛΑΚΗΣ.
Οι θεματικές ενότητες που αναλύθηκαν περιλάμβαναν: Τρόπους φιλεταρίσματος Ιχθύων στην Εστίαση, ορθή αξιοποίηση του χοιρινού στο ταχυφαγείο, ορθή αξιοποίηση του χοιρινού στο εστιατόριο, τα τεμάχια και η αξιοποίησή τους, η επαγγελματική εκπαίδευση στον τομέα του κρέατος ως ανάγκη και ως ευκαιρία και Βασικές Αρχές Μαγειρικής σε Εξοπλισμό Ζεστής Γωνιάς Κρεοπωλείου.
Το πλούσιο πρόγραμμα του FOODTECH Meat Lab διεξήχθη στο ειδικά διαμορφωμένο Stage στο Hall 1.
Κυριακή 14 Νοεμβρίου- Απολογισμός
Το FOODTECH Meat Lab φιλοξένησε σήμερα meat experts από την Ιδιωτική Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος ΜΠΑΤΣΟΛΑΚΗΣ και τη BOVILLAGE και τον R n’ D chef και σύμβουλο γαστρονομίας Λάζαρο Ράπτη. Σήμερα Κυριακή πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός Κρεοτεχνίας και έγινε η Απονομή των Βραβείων του Διαγωνισμού. Ο νικητής στην κατηγορία “Γενικό Παρασκεύασμα” είναι ο Βασίλης Τσιλιγκίρης. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Γιώργος Ευαγγελόγιωργος και την τρίτη ο Γιώργος Μαντζούκης. Στην κατηγορία “Γιορτινό”, νικητής αναδείχθηκε ο Στέργος Μάργαρης, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Γιώργος Μαντζούκης και την τρίτη ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος.
Ακόμη, παρουσιάστηκε μια ευρεία γκάμα θεματικών όπως: Επίδειξη Γαλλικού Τεμαχισμού Κρέατος και «Το κρεοπωλείο δίνει λύση στον καταναλωτή – Έτοιμες για μαγείρεμα παρασκευές».
Ο κριτής του Διαγωνισμού και συγγραφέας του βιβλίου «GourMeat, one step beyond!», Λάζαρος Ράπτης απονέμει το βιβλίο του, στον Βασίλη Τσιλιγκίρη, νικητή του Διαγωνισμού στην κατηγορία “ Γενικό Παρασκεύασμα ” και στον Στέργο Μάργαρη, νικητή του Διαγωνισμού στην κατηγορία “Γιορτινό.
Σάββατο 13 Νοεμβρίου- Απολογισμός
Tο FOODTECH Meat Lab φιλοξένησε σήμερα meat experts από την Ιδιωτική Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος ΜΠΑΤΣΟΛΑΚΗΣ, τους ΑΦΟΙ ΣΑΡΒΑΝΙΔΟΙ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΩΝ και την Λέσχη Ελλήνων Κρεοτεχνών, οι οποίοι παρουσίασαν μια ευρεία γκάμα θεματικών όπως: Διαχείριση Γύρου, εξοπλισμός και τεχνικές ψησίματος – μεριδοποίησης – παρουσίασης, Κοστολόγηση Ψητοπωλείου και Σύγχρονος Εξοπλισμός, Ψηφιακός Εξοπλισμός Προώθησης και Εξυπηρέτησης Ψητοπωλείου, Βασικές Αρχές Ξηράς Ωρίμανσης και Διαχείριση Προϊόντων, Τρόχισμα και Συντήρηση Μαχαιριών διαφορετικών χρήσεων, Επίδειξη Δεύτερων Κοπών Κρέατος και κατάλληλη μαγειρική αξιοποίηση σε Χοιρινό και Αμνοερίφιο.
Παρασκευή 12 Νοεμβρίου- Απολογισμός
Ιδιαίτερα πλούσιο ήταν την 1η μέρα, το Meat Lab με πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις. Meat experts μίλησαν για θέματα που αφορούν όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο, όπως: Τρόφιμο και Τεχνολογία, Μια Ιστορική Αναδρομή, Κρέας και Τεχνολογία – Προκλήσεις για το Μέλλον, Ψηφιακά Εργαλεία στην Ασφάλεια Τροφίμων – Μελέτη Περίπτωσης στην Εστίαση, τα εξωτικά κρέατα, η σύγχρονη τεχνολογία στην υπηρεσία του Καταναλωτή – Ιχνηλασιμότητα Κρέατος και οι τάσεις στο Σύγχρονο Ιχθυοπωλείο.