Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type
FoodTech

Παράλληλες Εκδηλώσεις με επιμορφωτικό χαρακτήρα

Με πρωτοβουλία της διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης FOODTECH, συστάθηκε η Επιστημονική Επιτροπή Παράλληλων Εκδηλώσεων, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους του ΣΥΒΙΠΥΣ, του ΣΕΒΤ, της ΠΕΤΕΤ, του ΣΕΒΙΤΕΛ, του ΣΕΒΕΚ με στόχο να διαμορφώσει μια σειρά από καινοτόμες και ολοκληρωμένες θεματικές εκδηλώσεις γύρω από τις εξελίξεις και τις τάσεις που αφορούν τις τεχνολογίες για την παραγωγή, επεξεργασία, συσκευασία, αποθήκευση και διακίνηση των τροφίμων και ποτών. Οι ημερίδες και οι εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν και τις τρείς ημέρες στο ειδικά διαμορφωμένο stage στο Hall 2, έχουν ως σκοπό την περαιτέρω ενημέρωση και επιμόρφωση των στελεχών των επιχειρήσεων από όλο το φάσμα των παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων του κλάδου Τροφίμων & Ποτών, που θα επισκεφτούν την έκθεση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ομιλητές των εισηγήσεων θα προέρχονται από τον επιστημονικό και ακαδημαϊκό χώρο, τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου αλλά θα είναι και κρατικοί εμπειρογνώμονες και τεχνοκράτες. Επίσης, έχουν προσκληθεί σημαντικοί ομιλητές από το εξωτερικό, που θα δώσουν στην εκδήλωση ένα εξωστρεφές χαρακτήρα και θα ενημερώσουν το κοινό για τις εξελίξεις και τις τάσεις παγκοσμίως.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου

Θα διεξαχθεί Επιστημονική Ημερίδα με θεματικές ομάδες που θα προσεγγίσουν τις “Τεχνολογίες και καινοτομίες στην παραγωγή και συσκευασία Τροφίμων & ποτών”.
Γενικός συντονιστής ημερίδας Παναγιώτης Μανιατέας / Γενικός Γραμματέας ΠΕΤΕΤ

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει έξι ενότητες:

11.00-12.15

1η Ενότητα: Αρτοποίηση-Ζαχαροπλαστική-Δημητριακά
Συντονιστής: Μιχάλης Ορεστίδης / Τεχνολόγος Τροφίμων, Αντιπρόεδρος ΠΕΤΕΤ
Ομιλητές: Μαρία Παπαγεωργίου / Αν.Καθηγήτρια Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Νικός Βαλέτ / Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης, Chipita, Μάκης Ρόκας / POLYPAN SA, Διαμαντής Παπαπαναγής / Υπεύθυνος Έρευνας & Ανάπτυξης και Τεχνικής Υποστήριξης ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.

12.15-13.30

2η Ενότητα: Γαλακτοκομικά
Συντονίστρια: Μαρίνα Πούλιου / Τεχνολόγος Τροφίμων, Mέλος Διοίκησης ΠΕΤΕΤ
Ομιλητές: Χρήστος Αποστολόπουλος / Πρόεδρος ΣΕΒΓΑΠ, Διευθυντής ολικής ποιότητας Friesland Campina, Τσάκαλη Ευσταθία / Επιστημονικός συνεργάτης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κώστας Παπαθεοδώρου / Διευθυντής Εργοστασίου SHM – HELLAS PELION S.A, Αλέξανδρος Παρασκευαϊδης / Γενικός Διευθυντής EUROPACK Συσκευασίες-Αυτοματισμοί, Νικολοπούλου Έλενα / Γεωπόνος-Επιστήμης Τροφίμων

13.30-14.45

3η Ενότητα: Κρέας-Κρεατοσκευάσματα
Συντονίστρια: Μαργαρίτα Τσάκωνα / Γεωπόνος-Επιστήμης Τροφίμων, μέλος ΠΕΤΕΤ
Ομιλητές: Νικόλαος Σολωμάκος / Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Θεόδωρος Καλλίτσης / Τεχνολόγος Τροφίμων-Κτηνίατρος, Βογιάννου Γιώργος / Αντιπρόεδρος PROVIL ΑΕ, Μάρκος Σκευοφύλαξ / Γ.Διευθυντής, BIZERBA

14.45-15.45

4η Ενότητα: Ελαιόλαδο-Λιπαρές ύλες
Συντονιστής: Γιώργος Οικονόμου / Πρόεδρος ΣΕΒΙΤΕΛ
Ομιλητές: Ελένη Καλογιάννη / Επ. Καθηγήτρια Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Φώτης Σουσαλής / Γενικός Διευθυντής Terra Creta, Ομάδα φοιτητών Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής-Συμμετοχή Ecotrophelia 2019

15.45-16.45

5η Ενότητα: Φρούτα & Λαχανικά
Συντονίστρια: Μηλένα Μαργέλη / Τεχνολόγος Τροφίμων, Ε.Γραμματέας ΠΕΤΕΤ
Ομιλητές: Γιώργος Μπόσκου / Καθηγητής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου-Holi Bean, Παναγιώτης Κουμουνδούρος / Οικογένεια Χριστοδούλου, Βασίλης Αθανασιάδης / Production Manager ΚΡΟΝΟΣ AE, Λευτέρης Λαγουτάρης / Γενικός Διευθυντής ΔΙΡΦΥΣ, Νίκος Ροδόπουλος /Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics

16.45-17.45

6η Ενότητα: Οίνοι-Ζύθοι-Αλκοολούχα ποτά
Συντονίστρια: Αθανασία Αντωνίου / Γεωπόνος-Τεχνολόγος Τροφίμων, μέλος ΠΕΤΕΤ
Ομιλητές: Αθανάσιος Μανούρας / Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αθανάσιος Καραθάνος /Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων

Κυριακή 13 Οκτωβρίου

Θα διεξαχθεί Επιστημονική Ημερίδα με θέμα “Industry 4.0, Εργαλεία & Λύσεις για την Παραγωγή και Συσκευασία Τροφίμων”.

11.00-11.15

Προσέλευση

11.15-11.30

Χαιρετισμοί

1η Ενότητα: Ορισμοί –έννοιες και εισαγωγή στις αρχές του Industry 4.0
Συντονιστής: Σπύρος Βάμβακας, industry expert, InPractice

11.30-12.00

Θέμα:  Industry 4.0. – Εισαγωγή και εφαρμογές στην βιομηχανική παραγωγή.
Oμιλητής: Δρ. Σωτήρης Μακρής / LMS, Laboratory for Manufacturing Systems & Automation Department of Mechanical Engineering and Aeronautics University of Patras

2η ενότητα: Κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης
Θα αναλυθούν φλέγοντα ζητήματα όπως η ασφάλεια τροφίμων και προστασίας, και η εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού στο νέο αυτό περιβάλλον που διαμορφώνεται.
Συντονιστής: Ν. Γκιώνης / Eπιστημονική επιτροπή ΠΕΤΕΤ

12:00–12:20

Θέμα:  Οι επιπτώσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης στη Βιομηχανία Τροφίμων
Oμιλητής: Νίκος Φαραντούρης, Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΣΕΒΤ και Quality, Safety, Environment Manager στην Coca Cola 3E

12:20–12:40

Θέμα: Κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης
Ομιλητής: Δημήτρης Μούρτζης / Professor, Laboratory for Manufacturing Systems & Automation (LMS).

12:40–13:00

Θέμα: 4η Βιομηχανική “Επανάσταση ” – Industry 4.0 και το ανθρώπινο Κεφάλαιο: Σύγχρονες προσεγγίσεις και απαιτήσεις για την εκπαίδευση
Ομιλητής: Δρ. Αναστάσιος Ε. Πολίτης / University of West Attica and Hellenic Open University, Visiting Professor at the California Polytechnic State University

13:00–13:20

Θέμα: Προδιαγραφές: γέφυρα σύνδεσης υλικών και μηχανών
Ομιλητής: Δρ. Α. Καναβούρας, Food Packaging, Agricultural University of Athens, Greece Lab of Food Engineering and Preservation

3η ενότητα: Παρουσίαση success stories από ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου
Συντονιστής: Δρ. Σωτήρης Μακρής / LMS, Laboratory for Manufacturing Systems & Automation Department of Mechanical Engineering and Aeronautics University of Patras

13:20–13:40

Θέμα: Convert data from connected devices and sensors to actionable insights. An enterprise grade solution based on Microsoft cloud
Ομιλητής: Πάντος Μηνάς / IT & IIoT department Manager, SABO SA

13:40–14:00

Θέμα: Διασύνδεση μηχανών και ανθρώπων-μηχανών με χρήση εφαρμογών SAP. Παραδείγματα από τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών.
Παρουσίαση: Μαριάννα Διαμαντοπούλου / Business Development & Sales DD Synergy Hellas Α.Ε

14:00–14:20

Θέμα: Έξυπνοι τρόποι διακίνησης στη βιομηχανία τροφίμων
Παρουσίαση: Ευάγγελος Γκιζελής / Gizelis Robotis SA

14:20–14:40

Θέμα: Οι βασικές έννοιες του Industry 4.0 και η εφαρμογή τους σε ελληνικές βιομηχανίες
Ομιλητής: Δρ. Ευάγγελος Θεοδώρου / Διευθύνων Σύμβουλος – Όμιλος Θεοδώρου

14:40–15:00

Θέμα: Industry 4.0: Be one step ahead from your competition
Ομιλητής: Σταύρος Βαλιάνος / Senior Sales Engineer Software – ACMON

15:00–15:20

Θέμα: Industry 4.0: Άμεση βελτίωση παραγωγικότητας με μία απλή εφαρμογή
Ομιλητής: Σπύρος Βαμβακάς / Industry Expert, InPractice

15:20–15:40

Θέμα: How Bizerba drives the fast changing world of Industry 4.0
Ομιλητές: Florian Stifel / Product Manager Industry – Bizerba Global, Θεόδωρος Αλεξόπουλος / Sales manages Industry – Bizerba Global

15:40-16:00

Θέμα: Θέμα: How food & beverage companies can build on their existing automation investment to achieve their digital transformation
Ομιλητής: Bernard Cubizolles / Global Marketing Manager, Automation Software GE Digital

16:00-16:20

Θέμα: Case Study:Η ψηφιοποιημένη ροή παραγωγής (ΙΟΤ) και οι επιπτώσεις στην αποτελεσματικότητα της επιχείρησης
Ομιλητής: Σωτήρης Μαρινάκης / Commercial & Supply chain solutions Director, Logistics Way

4η ενότητα: Ανοικτή συζήτηση

16:20-16:40

Συντονιστής: Δρ. Σωτήρης Μακρής / LMS, Laboratory for Manufacturing Systems & Automation Department of Mechanical Engineering and Aeronautics University of Patras

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου

Επιστημονική ημερίδα με θέμα “Επανασχεδιασμός Συσκευασίας Τροφίμων στην κυκλική οικονομία”.
Συντονισμός: Έφη Τριτοπούλου / Γενική Διευθύντρια CITIPOST IKE, Ελίζα Παναγιωτίδου / Researcher and Strategic Advisor for the Circular Economy

12:30-13:00

Θέμα: Πλαστικά μιας χρήσης: Νέο νομοθετικό πλαίσιο
Ομιλητής: Εκπρόσωπος ΕΟΑΝ

13:00-13:20

Θέμα: Συσκευασίες στην κυκλική οικονομία: προκλήσεις κι ευκαιρίες
Ομιλητής: Ερμής Παναγιωτόπουλος / Sustainability Director της EFB (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εμφιαλωμένων Νερών)

13:20-13:40

Θέμα: Οργανωμένο λιανεμπόριο και αλλαγές στη συσκευασία στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης
Ομιλητής: Λευτέρης Κιοσές / Chief Executive Officer, ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών)

13:40-14:00

Θέμα: Brands, branding και αειφορία
Ομιλητής: Δημοσθένης Μπρούσαλης / Διευθυντής DASC branding, Σύμβουλος Branding και Επικοινωνίας

14:00-14:20

Θέμα: Παγκόσμια δέσμευση της Nestle για την μείωση των πλαστικών και την Κυκλική Οικονομία
Ομιλητής: Dr Πασχάλης Καστανάς / Nestle Region Manufacturing & Packaging Manager

14:20-14:40

Θέμα: Συσκευασία τροφίμων στην Κυκλική Οικονομία
Ομιλητής: Βασίλης Κάλλης / Thrace Plastics

14:40-15:00

Θέμα: Υποχρεώσεις καταχώρησης των Ελλήνων παραγωγών στον Γερμανικό οργανισμό LUCID
Ομιλήτρια: Χριστίνα Ηλιάδου / Διευθύντρια Τμήματος Υπηρεσιών Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

15:00-15:20

Θέμα: Packaging design under the new EPR requirements
Ομιλήτρια: Χαρά Ξηρού / Head of South East Europe -Eunomia Research & Consulting Ltd

15:20-15:40

Θέμα: Βιωσιμότητα: δημιουργώντας ένα μέλλον χωρίς απόβλητα διαμέσου της καινοτομίας στη συσκευασία
Ομιλητής: Στέφανος Τσαλαπάτης / Sealed-air Greece

15:40-16:00

Ερωτήσεις και ανοιχτή συζήτηση

16:30-17:30

Θέμα: Παρουσίαση καινοτόμων case studies από τα αποτελέσματα των Manufacturing Excellence Awards 2019 (κατηγορία Τρόφιμα & Ποτά) και Packaging Innovation Awards 2019.

Οι τομείς της έκθεσης

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΘΕΤΩΝ & ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ

Read More

Λένε για την FoodTech

ΌΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ FOODTECH

Read More

SUPPORTED BY

UNDER THE AUSPICES

UNDER THE AUSPICES

MEDIA PARTNERS

MEDIA PARTNERS