Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type
FoodTech

Παράλληλες Εκδηλώσεις με επιμορφωτικό χαρακτήρα

Με πρωτοβουλία της διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης FOODTECH, συστάθηκε η Επιστημονική Επιτροπή Παράλληλων Εκδηλώσεων, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους του ΣΥΒΙΠΥΣ, του ΣΕΒΤ, της ΠΕΤΕΤ, του ΣΕΒΙΤΕΛ, του ΣΕΒΕΚ με στόχο να διαμορφώσει μια σειρά από καινοτόμες και ολοκληρωμένες θεματικές εκδηλώσεις γύρω από τις εξελίξεις και τις τάσεις που αφορούν τις τεχνολογίες για την παραγωγή, επεξεργασία, συσκευασία, αποθήκευση και διακίνηση των τροφίμων και ποτών. Οι ημερίδες και οι εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν και τις τρείς ημέρες στο ειδικά διαμορφωμένο stage στο Hall 2, έχουν ως σκοπό την περαιτέρω ενημέρωση και επιμόρφωση των στελεχών των επιχειρήσεων από όλο το φάσμα των παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων του κλάδου Τροφίμων & Ποτών, που θα επισκεφτούν την έκθεση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ομιλητές των εισηγήσεων θα προέρχονται από τον επιστημονικό και ακαδημαϊκό χώρο, τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου αλλά θα είναι και κρατικοί εμπειρογνώμονες και τεχνοκράτες. Επίσης, έχουν προσκληθεί σημαντικοί ομιλητές από το εξωτερικό, που θα δώσουν στην εκδήλωση ένα εξωστρεφές χαρακτήρα και θα ενημερώσουν το κοινό για τις εξελίξεις και τις τάσεις παγκοσμίως.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου

Θα διεξαχθεί Επιστημονική Ημερίδα με θεματικές ομάδες που θα προσεγγίσουν
“Τεχνολογίες και καινοτομίες στην παραγωγή και συσκευασία Τροφίμων & ποτών”
.
Γενικός συντονιστής ημερίδας Παναγιώτης Μανιατέας / Γενικός Γραμματέας ΠΕΤΕΤ

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει έξι ενότητες:

11.00-12.15

1η Ενότητα: Αρτοποίηση-Ζαχαροπλαστική-Δημητριακά
Συντονιστής: Μιχάλης Ορεστίδης / Τεχνολόγος Τροφίμων, Αντιπρόεδρος ΠΕΤΕΤ
Ομιλητές: Μαρία Παπαγεωργίου / Αν.Καθηγήτρια Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Νικός Βαλέτ / Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης, Chipita, Μάκης Ρόκας / POLYPAN SA

12.15-13.30

2η Ενότητα: Γαλακτοκομικά
Συντονίστρια: Μαρίνα Πούλιου / Τεχνολόγος Τροφίμων, Mέλος Διοίκησης ΠΕΤΕΤ
Ομιλητές: Χρήστος Αποστολόπουλος / Πρόεδρος ΣΕΒΓΑΠ, Διευθυντής ολικής ποιότητας Friesland Campina, Τσάκαλη Ευσταθία / Επιστημονικός συνεργάτης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κώστας Παπαθεοδώρου / Διευθυντής Εργοστασίου SHM – HELLAS PELION S.A, Αλέξανδρος Παρασκευαϊδης / Γενικός Διευθυντής EUROPACK Συσκευασίες-Αυτοματισμοί, Νικολοπούλου Έλενα / Γεωπόνος-Επιστήμης Τροφίμων

13.30-14.45

3η Ενότητα: Κρέας-Κρεατοσκευάσματα
Συντονίστρια: Μαργαρίτα Τσάκωνα / Γεωπόνος-Επιστήμης Τροφίμων, μέλος ΠΕΤΕΤ
Ομιλητές: Νικόλαος Σολωμάκος / Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Θεόδωρος Καλλίτσης / Τεχνολόγος Τροφίμων-Κτηνίατρος, Βογιάννου Γιώργος / Αντιπρόεδρος PROVIL ΑΕ, Μάρκος Σκευοφύλαξ / Γ.Διευθυντής, BIZERBA

14.45-15.45

4η Ενότητα: Ελαιόλαδο-Λιπαρές ύλες
Συντονιστής: Γιώργος Οικονόμου / Πρόεδρος ΣΕΒΙΤΕΛ
Ομιλητές: Ελένη Καλογιάννη / Επ. Καθηγήτρια Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Φώτης Σουασάνης / Γενικός Διευθυντής Terra Creta, Ομάδα φοιτητών Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής-Συμμετοχή Ecotrophelia 2019

15.45-16.45

5η Ενότητα: Φρούτα & Λαχανικά
Συντονίστρια: Μηλένα Μαργέλη / Τεχνολόγος Τροφίμων, Ε.Γραμματέας ΠΕΤΕΤ
Ομιλητές: Γιώργος Μπόσκου / Καθηγητής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου-Holi Bean, Παναγιώτης Κουμουνδούρος / Οικογένεια Χριστοδούλου, Βασίλης Αθανασιάδης / Production Manager ΚΡΟΝΟΣ AE, Λευτέρης Λαγουτάρης / Γενικός Διευθυντής ΔΙΡΦΥΣ

16.45-17.45

6η Ενότητα: Οίνοι-Ζύθοι-Αλκοολούχα ποτά
Συντονίστρια: Αθανασία Αντωνίου / Γεωπόνος-Τεχνολόγος Τροφίμων, μέλος ΠΕΤΕΤ
Ομιλητές: Αθανάσιος Μανούρας / Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αθανάσιος Καραθάνος /Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων

Κυριακή 13 Οκτωβρίου

Θα διεξαχθεί Επιστημονική Ημερίδα με θέμα “Industry 4.0, Εργαλεία & Λύσεις για την Παραγωγή και Συσκευασία Τροφίμων”.

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει τρεις ενότητες:

• 1η Ενότητα

Ορισμοί –έννοιες και εισαγωγή στις αρχές του Industry 4.0

Θέμα: Εισαγωγή και εφαρμογές στην βιομηχανική παραγωγή.
Συντονιστής: Σπύρος Βάμβακας / Industry expert, InPractice
Oμιλητής: Δρ. Σωτήρης Μακρής / LMS, Laboratory for Manufacturing Systems & Automation Department of Mechanical Engineering and Aeronautics University of Patras

• 2η ενότητα

Κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης

Θα αναλυθούν φλέγοντα ζητήματα όπως η ασφάλεια τροφίμων και προστασίας, και η εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού στο νέο αυτό περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Συντονιστής: Ν. Γκιώνης / Eπιστημονική επιτροπή ΠΕΤΕΤ
Θέμα: Κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης
Ομιλητής: Δημήτρης Μούρτζης/Professor, Laboratory for Manufacturing Systems & Automation (LMS).

Θέμα: 4η Βιομηχανική “Επανάσταση ” – Industry 4.0 και το ανθρώπινο Κεφάλαιο: Σύγχρονες προσεγγίσεις και απαιτήσεις για την εκπαίδευση
Ομιλητής: Δρ. Αναστάσιος Ε. Πολίτης / University of West Attica and Hellenic Open University, Visiting Professor at the California Polytechnic State University

Θέμα: Προδιαγραφές: Γέφυρα σύνδεσης υλικών και μηχανών
Ομιλητής: Δρ. Α. Καναβούρας / Food Packaging, Agricultural University of Athens, Greece Lab of Food Engineering and Preservation

• 3η ενότητα

Παρουσίαση success stories από ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου

Συντονιστής: Δρ. Σωτήρης Μακρής / LMS, Laboratory for Manufacturing Systems & Automation Department of Mechanical Engineering and Aeronautics University of Patras

Θέμα: Convert data from connected devices and sensors to actionable insights. An enterprise grade solution based on Microsoft cloud
Ομιλητής: Πάντος Μηνάς / IT & IIoT department Manager, SABO SA

Θέμα: Παρουσίαση από τη Gizelis Robotics S.A.

Θέμα: Παρουσίαση από ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Θέμα: Industry 4.0: Be one step ahead from your competition
Ομιλητής: Βαλιάνος / Commercial Manager Acmon Group

Θέμα: Παρουσίαση της επαναστατικής cloud εφαρμογής EVOCON
Ομιλητής: Σπύρος Βαμβακάς / Industry Expert, InPractice

Θέμα: Παρουσίαση από την Bizerba Hellas

Θέμα: Παρουσίαση από την Μαριάννα Διαμαντοπούλου / Business Development & Sales DD Synergy Hellas Α.Ε

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου

Θέμα: Επανασχεδιασμός Συσκευασίας Τροφίμων στα πλαίσια της Κυκλικής Οικονομίας.

Θέμα: Παρουσίαση καινοτόμων case studies από τα αποτελέσματα των Manufacturing Excellence Awards 2019 (κατηγορία Τρόφιμα & Ποτά) και Packaging Innovation Awards 2019.

Οι τομείς της έκθεσης

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΘΕΤΩΝ & ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ

Read More

Είπαν για την FoodTech

ΌΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ FOODTECH

Read More

SUPPORTED BY

UNDER THE AUSPICES

UNDER THE AUSPICES

MEDIA PARTNERS

MEDIA PARTNERS