foodtech tv

FOODTECH 2025: Καινοτομία, Βιωσιμότητα και Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Τροφίμων και Ποτών

Η FOODTECH 2025 ανοίγει τις πύλες της στο Metropolitan Expo για να αναδείξει τις πιο σύγχρονες εξελίξεις, καινοτομίες και προκλήσεις στον δυναμικά μεταβαλλόμενο κόσμο της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών. Από τις 7 έως τις 10 Νοεμβρίου, κορυφαίοι επιστήμονες, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι φορέων θα συναντηθούν για να μοιραστούν γνώσεις, εμπειρίες και οράματα για το μέλλον του κλάδου της τροφίμων και ποτών.

Η εκδήλωση ξεκινά με το DAIRY LAB, όπου θα παρουσιαστούν καινοτόμες πρακτικές στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων του κλάδου. Στη συνέχεια, το πάνελ TRENDS & INNOVATION εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη, την ασφάλεια τροφίμων και τις νέες τεχνολογίες, με εισηγήσεις που καλύπτουν από έξυπνες ετικέτες μέχρι superfoods με πρόπολη.

Το Σάββατο, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων αναδεικνύει τον ρόλο του διαιτολόγου στη βιώσιμη ανάπτυξη και τις τάσεις στο food packaging. Ακολουθούν success stories βιομηχανιών που επενδύουν στην αυτοπαραγωγή ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών, ενώ η ΠΕΤΕΤ παρουσιάζει λύσεις για τη μείωση της σπατάλης νερού. Η ημέρα κλείνει με εισηγήσεις για την αναγεννητική γεωργία, τα living labs, τις πρωτεϊνικές δυνατότητες των οσπρίων και την επεξεργασία ιχθυηρών.

Την Κυριακή, το OLIVE OIL LAB εξερευνά τις προοπτικές του ελαιοκομικού τομέα, ενώ το MEAT LAB εστιάζει στις τεχνολογικές εξελίξεις στη μεταποίηση κρέατος. Τέλος, τη Δευτέρα, ο ΣΕΒΤ παρουσιάζει τις νέες τεχνολογίες και την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στα τρόφιμα του μέλλοντος.

Η FOODTECH 2025 αποτελεί σημείο συνάντησης για όσους οραματίζονται έναν πιο βιώσιμο, καινοτόμο και τεχνολογικά εξελιγμένο κόσμο τροφίμων και ποτών. Μια γιορτή γνώσης, συνεργασίας και δημιουργίας που δεν πρέπει να χάσετε.

12:00-14:00

DAIRY LAB: Καινοτομία στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων.

Συντονιστής: Γιώργος Οικονόμου, Οικονομολόγος – Εμπειρογνώμων σε θέματα Αγροδιατροφικού τομέα.
Ομιλητές:
Χρήστος Αποστολόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων – ΣΕΒΓΑΠ, Παύλος Σατολιάς, Πρόεδρος ΕΘΕΑΣ & ΕΑΣ Καλαβρύτων, Σπύρος Μπαλαντίνος, Επιχειρηματίας και Πρόεδρος Τυροκόμων Ν. Χανίων, Ειρήνη Σχοινά, Βιολόγος,
Τμήμα πωλήσεων TFT Lab Equipment,  Tσακαλίδου Έφη, Καθηγήτρια Βιοχημείας Τροφίμων, Γεωπονικού Πανεπιστημιου Αθηνών.

14:00-16:00 

TRENDS & INNOVATION

Τεχνητή νοημοσύνη, ασφάλεια τροφίμων, προκλήσεις και καινοτομίες.

Συντονιστής: Γιάννης Οικονόμου, Manager της εταιρίας επικοινωνίας NUTHESIA E.E.

«Η ενσωμάτωση AI στην ασφάλεια και ποιότητα τροφίμων».

Ομιλητής: Σκανδάμης Παναγιώτης, Καθηγητής υγιεινής τροφίμων ΓΠΑ.

«Ζωντανά Εργαστήρια (Living Labs): Συν-δημιουργία λύσεων με παραγωγούς και βιομηχανία»

Κρυσταλλίδου Βίκυ, Επικεφαλής του Κόμβου Καινοτομίας και Στρατηγικής του Μεσογειακού Κέντρου Ικανοτήτων Αγροδιατροφής- MACC.

«Η Συμμαχία της Φύσης: Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο με Πρόπολη – Η Καινοτομία στα Superfoods»

Ομιλητής: Σταμουλάκης Δημήτρης, Ιδρυτής της εταιρείας World Emporio.

«Έξυπνες ετικέτες που “μιλάνε” στον καταναλωτή»

Ομιλητής: Βλάχος Βαγγέλης, Διευθ. Σύμβουλος της εταιρείας ZEN DIGITAL GROUP.

11:00-12:00 

“Hygienic Design Principles of Food Factories” / «Αρχές Υγιεινού Σχεδιασμού Εργοστασίων Τροφίμων» Με την υποστήριξη του Flanders Investment & Trade (Εμπορικό Τμήμα της Φλάνδρας στην Πρεσβεία του Βελγίου)
Ομιλητής: Herwig Nollet, Sales Manager Polysto Group
CEE, Balkan, Baltics, IL, ZA/ZW Εταιρείες οργάνωσης – παρουσίασης: Hanslow & Polysto Group

12:00-12:30 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ

«Η συμβολή του διαιτολόγου στη βιώσιμη ανάπτυξη: Εκπαίδευση, ενημέρωση, καθοδήγηση»

Ομιλήτρια: Αναστασία Κολομβότσου.

«Καινοτόμες τάσεις στο food packaging: Υγεία, βιωσιμότητα και καταναλωτική εμπιστοσύνη»

Ομιλήτρια: Μαργαρίτα Οκτωράτου, Διαιτολόγος–Διατροφολόγος πτυχιούχος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών με M.Sc. στη Διατροφή, Δημόσια Υγεία & Πολιτικές, από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

12:30-13:45

«Success Stories Βιομηχανιών: Αυτοκατανάλωση Ενέργειας μέσω Φωτοβολταϊκών – Μείωση Κόστους & Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Ομιλητές: Βασιλείου Νίκος, Δ.Σ. ENTERPRISE GREECE & ΕΒΕΑ, Διευθύνων Σύμβουλος BRIGHT S.A. Κωστόπουλος Θέμης, Οικονομικός Διευθυντής ΚΟΛΙΟΣ ΑΕ, Σηφάκης Νίκος, Διευθύνων Σύμβουλος ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά Συστήματα, Τσαγκαράκης Γιώργος, Manager Financial Products & Group Sales, Alpha Bank Χαΐτογλου Νίκος, Διευθύνων Σύμβουλος ΑΦΟΙ ΧΑΙΤΟΓΛΟΥ ΑΒΕΕ.

Συντονιστής: Χάρης Φλουδόπουλος, Διευθυντής Σύνταξης capital.gr.

14:00-15:30 

ΠΕΤΕΤ Μείωση σπατάλης νερού μέσω έξυπνων συστημάτων στην βιομηχανική και αγροτική παραγωγή.

Ομιλητής: Σταύρος Παπαγεωργίου, Μηχανικός Πανεπιστημίου Πατρών Ιωάννης Κατσογιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικης Τεχνολογίας, Τμημα Χημείας ΑΠΘ.

Συντονίστρια: Αναστασία Παναγοπούλου Τεχνολόγος τροφίμων , Σύμβουλος ποιότητας & ασφάλειας.

15:30-17:00 

Τάσεις, εφαρμοσμένες πρακτικές και καινοτομία στην αγροδιατροφική αλυσίδα.

Συντονιστής: Γιώργος Οικονόμου, Οικονομολόγος – Εμπειρογνώμων σε θέματα Αγροδιατροφικού τομέα.

«Αναγεννητική γεωργία & φυσικό κεφάλαιο. Καινοτομία και χρηματοδοτική μηχανική»

Ομιλητής: Καρακατσάνης Γιώργος, Ιδρυτής, διαχειριστής και επικεφαλής οικονομολόγος «EVOTROPIA».

Ανασύνθεση τροφίμων. Προκλήσεις και εφαρμογές

Γεωργόπουλος Θεοφάνης, Λέκτορας Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής.

«Παγκόσμιες τάσεις και προοπτικές στο πρωτεϊνικό δυναμικό των οσπρίων»

Ομιλητής: Μανιός Σταύρος, Γεωπόνος Τεχνολόγος Τροφίμων, PhD, R&D Director Paliria S.A.

«Νέες τάσεις και εξελίξεις στην επεξεργασία, ποιότητα και ασφάλεια των ιχθυηρών»

Ομιλητής: Μποζιάρης Ιωάννης, Καθηγητής Υγιεινής και Συντήρησης Ιχθυηρών, Τμήμα Γεωπονίας και Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

12:00-14:00

OLIVE OIL LAB

Καινοτομία, προκλήσεις & ευκαιρίες στον ελαιοκομικό τομέα.

Συντονιστής: Γιώργος Οικονόμου, Οικονομολόγος – Εμπειρογνώμων σε θέματα Αγροδιατροφικού τομέα.
Ομιλητές:
Δρακοπούλου Σοφία, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια ΕΚΠΑ, Συνιδρύτρια TRACK4VALUE, Κίντζιος Σπύρος, Πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κομσέλης Αλέξης, Director, AHEAD- Alba Hub for Entrepreneurship and Development, Παπαϊωάννου Κατερίνα, Σύμβουλος Ανάπτυξης & Επικοινωνίας – Creative Milestones.

14:00-16:00

MEAT LAB

Καινοτόμες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα μεταποίησης κρέατος.

Συντονιστής: Γιώργος Οικονόμου, Οικονομολόγος – Εμπειρογνώμων σε θέματα Αγροδιατροφικού τομέα.

Ομιλητές; Μοσχοπούλου Γεωργία, Επίκουρος καθηγήτρια βιοτεχνολογία στο ΓΠΑ. Κρητικού Αναστασία, Χημικός – Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια ΕΚΠΑ- Συνιδρύτρια Track4Value, Οικονόμου Αγγελική, Food Industry expert, Σκαρίμπας Στέλιος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Γεν. Διευθυντής EXNOOS CONSULTING EE.

12:00-15:00 

ΣΕΒΤ

Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών: Νέες τεχνολογίες και ΑΙ για τα τρόφιμα του μέλλοντος.

FOOD TECH CONGRESS

Η έκθεση FOODTECH 2025, θα φιλοξενήσει 8 και 9 Νοεμβρίου, το 7ο Διεθνές Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων...

Διαβάστε Περισσότερα

Νέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΈΚΘΕΣΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα

SUPPORTED BY

MEMBER OF

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ