foodtech tv
Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type
FoodTech

ARTOZA & FOODTECH 2021: Λαμπερά εγκαίνια για το δυναμικό εκθεσιακό σχήμα

Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου και θεσμικοί φορείς έδωσαν δυναμικό «παρών» στα εγκαίνια των εκθέσεων FOODTECH και ARTOZA

Με μεγάλη επιτυχία και σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια των εκθέσεων FOODTECH και ARTOZA 2021, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, στο εκθεσιακό κέντρο METROPΟLΙTAN EXPO, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, στις 12:00 παρουσία του συνόλου των κορυφαίων παραγόντων της ελληνικής Αρτοποιίας και της Ζαχαροπλαστικής, καθώς και του κλάδου της Βιομηχανίας των Τροφίμων και των Ποτών.

Το δυναμικό εκθεσιακό σχήμα που έκανε σήμερα πρεμιέρα στην ελληνική αγορά θα διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου 2021 και θα αναδείξει τις σημαντικές συνέργειες και τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν για τους εκθέτες και για τους επισκέπτες τόσο της FOODTECH όσο και της ARTOZA.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) κα. Βάσω Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας κ. Μιχάλης Μούσιος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος κ. Γιάννης Γλύκος.

Ο κ. Peter Ottman, CEO NürnbergMesse Group

O κ. Σπήλιος Λιβανός, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Κατόπιν, ο CEO του Εκθεσιακού Οργανισμού NürnbergMesse, κ. Peter Ottman στον οποίον ανήκει η διοργανώτρια εταιρία των εκθέσεων, FORUM SA, δήλωσε ότι η οικογένεια των εκθέσεων είναι σαν την ελληνική οικογένεια και ευχαρίστησε την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος και την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, για την άψογη συνεργασία τους τα τελευταία 30 χρόνια. Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Η ARTOZA, μια από τις παλιότερες εκθέσεις ενώνεται φέτος μαζί με τη FOODTECH, μία από τις νεότερες εκθέσεις της εταιρείας. Παραφράζοντας λοιπόν ένα γνωστό ρητό του Σωκράτη, ότι όπως ένα καλό γεύμα φέρνει κοντά καλούς ανθρώπους, έτσι και οι καλές εκθέσεις φέρνουν κοντά καλούς ανθρώπους. Καλή επιτυχία».

Ο κ. Θανάσης Γιαλούρης, Αντιπρόεδρος FORUM

Ο κ. Γιάννης Γλύκος, Πρόεδρος ΟΕΖΕ

Εν συνεχεία ο Αντιπρόεδρος της FORUM SA, κ. Θανάσης Γιαλούρης κάλεσε στο βήμα τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, ο οποίος τόνισε ότι σε μια περίοδο μάχης με τον κορονοϊό, μια covid free έκθεση δείχνει το δρόμο και πρόσθεσε ότι φέτος η έκθεση FOODTECH αποκτά μια πιο γλυκιά γεύση χάρη στη συνδιοργάνωση της με την ARTOZA.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία πως «ο κλάδος της αγροδιατροφής μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για τον απαιτούμενο μετασχηματισμό του παραγωγικού μας μοντέλου και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων» ωστόσο για να γίνει αυτό είναι «απαραίτητη προϋπόθεση η επένδυση στις νέες τεχνολογίες, την καινοτομία, την εκπαίδευση και την κατάρτιση. Η FOODTECH και η ARTOZA συμβάλλουν ακριβώς προς αυτήν την κατεύθυνση για αυτό τις στηρίζουμε και θα τις στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις», κατέληξε ο Υπουργός.

Ο κ. Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ

Η κα. Βάσω Παπαδημητρίου Γενική Διευθύντρια ΣΕΒΤ

Στην τελετή των εγκαινίων το «παρών» έδωσαν δεκάδες στελέχη από κορυφαίες επιχειρήσεις της Βιομηχανίας τροφίμων και ποτών και της Αρτοποιίας και της Ζαχαροπλαστικής, καθώς και θεσμικοί παράγοντες του κλάδου F&B, καθώς και του κλάδου της Αρτοποιίας και της Ζαχαροπλαστικής.

Ανάμεσα τους ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ), Ιωάννης Σμαρνάκης, καθώς και οι: Γεώργιος Φραγκίστας, Πρόεδρος Incofruit, Γιώργος Πολυχρονάκης, Ειδικός Σύμβουλος Incofruit, Ιωάννης Αλούπης, Αντιπρόεδρος Οικονομικών Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Παρών στα εγκαίνια των δύο εκθέσεων, που πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα C2 στο Lobby 2, έδωσαν επίσης ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Αντιπρόεδρος Βουλής & βουλευτής Αρκαδίας ΚΙΝ.ΑΛ, ο κ. Αλέξης Λαγουδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Rota, ο κ. Θεόδωρος Βώκος, Διευθυντής «Ποσειδώνια», ο κ. Μαραγκός Νικηφόρος, Διευθύνων Σύμβουλος MG MEDIA EXPO.

Στην φωτογραφία από αριστερά: Peter Ottman, CEO NürnbergMesse Group, Θανάσης Παναγούλιας, CEO FORUM, Σπήλιος Λιβανός, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Θανάσης Γιαλούρης, Αντιπρόεδρος FORUM. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Amrit Lugun Πρέσβης της Ινδίας, o κ. Lee Jung IL, Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας, ο κ. Kamal Noha εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας της Αιγύπτου, ο κ. Mag Sturm Christoph, εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας της Αυστρίας, ο κ. Karom Atika, εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας του Μαρόκου, η Commercial Assistant της Πρεσβείας της Αμερικής, κα Καραγιάννη Ειρήνη, ο Commercial Specialist της Πρεσβείας της Αμερικής κ. Γιώργος Μπονάνος, και ο Commercial Counselor της Πρεσβείας της Αμερικής κ. Wuri Arthur και η κα. Kseniia Andriianova, γραμματέας της πρεσβείας της Ρωσίας.

Μετά το πέρας των εγκαινίων, οι επίσημοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο HALL 1,2 όπου πραγματοποιείται η μεγάλη έκθεση Τεχνολογίας και Εξοπλισμού για τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών, FOODTECH και στο HALL 3,  όπου διεξάγεται η ARTOZA, η κορυφαία έκθεση για την Αρτοποιία & Ζαχαροπλαστική στη χώρα μας.

Νέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΈΚΘΕΣΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα

SUPPORTED BY

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ