foodtech tv
Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type
FoodTech

Πλήθος αντιπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής στα εγκαίνια

Δυναμικό παρών έδωσαν στα εγκαίνια της 1ης FOODTECH οι εκπρόσωποι του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου καθώς και των κορυφαίων θεσμικών φορέων του κλάδου της Βιομηχανίας των Τροφίμων και των Ποτών στην χώρα μας.

Με μεγάλη επιτυχία και σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 16:00, τα επίσημα εγκαίνια της FOODTECH 2019. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρίας FORUM AE κ. Νίκος Χουδαλάκης και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Seminars & Workshops stage, στο Hall 2, μέσα δηλαδή στην καρδιά της έκθεσης.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Θανάσης Γιαλούρης -Αντιπρόεδρος FORUM SA, Κωνσταντίνος Μίχαλος – Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Μάκης Βορίδης – Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφιμών, Νίκος Χουδαλάκης -Πρόεδρος FORUM SA, Wolfgang Kranz – Executive Director International του NürnbergMesse GmbH, Θανάσης Παναγούλιας- Εμπορικός Διεθυντής FORUM SA

Θέση στο podium του stage πήρε πρώτος ο κ. Νίκος Χουδαλάκης, ο οποίος ως εμπνευστής του νέου αυτού εκθεσιακού εγχειρήματος μίλησε με την ευθύτητα και το κύρος που ανέκαθεν τον διέκρινε. Μεταξύ άλλων τόνισε «Όραμα μας είναι η FOODTECH να καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση του είδους της στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και να αποτελέσει ένα ισχυρό εγγυητή για το λαμπρό “αύριο” του ανερχόμενου “γίγαντα” της ελληνικής οικονομίας, της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών».

Την σκυτάλη πήρε ο κ. Μάκης Βορίδης ο οποίος μίλησε για την συμβολή της FOODTECH στην περαιτέρω ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα, ενός τομέα που αναμφισβήτητα αποτελεί για την χώρα μας, την «βαριά βιομηχανία» της οικονομίας και που υιοθετεί τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στην παραγωγή και την επεξεργασία των προϊόντων, δημιουργεί την τεχνογνωσία για την παραγωγή διαφοροποιημένων προϊόντων, επενδύει σε σύγχρονες μεθόδους αυτοματισμού, μεταφοράς και ασφαλούς αποθήκευσης των αγαθών και καταφέρνει να διεισδύει σε ολοένα και μεγαλύτερες αγορές. Ευχαρίστησε τον κ. Χουδαλάκη για την πρόσκληση χαρακτηρίζοντας τιμή του την παρουσία του στην FOODTECH. Δεν παρέλειψε, μάλιστα,  να κάνει αναφορά στην στρατηγική συνεργασία της FORUΜ SA με τον γερμανικό κολοσσό NurnbergMesse εξαίροντας την σημασία της για την περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση του εκθεσιακού κλάδου στην Ελλάδα.  Χαρακτηριστική, επίσης, ήταν η δήλωση του: «Η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από τέτοιες εκθέσεις και είμαι πεπεισμένος ότι η FOODTECH θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον ελληνικό αγροτοδιατροφικό τομέα τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Στις φωτογραφίες από αριστερά: Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της FORUM AE, Νίκος Χουδαλάκης. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Μάκης Βορίδης.

Στην τελετή των εγκαινίων το «παρών» έδωσαν δεκάδες στελέχη από κορυφαίες επιχειρήσεις της Βιομηχανίας τροφίμων και ποτών αλλά και θεσμικοί παράγοντες του κλάδου. Ανάμεσα τους ο Δημήτρης Μαντής, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ), ο Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ), ο Γιώργος Οικονόμου, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) και Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ) καθώς και οι Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και Νικόλαος Ροδόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Logistics.

Μετά το πέρας των εγκαινίων οι επίσημοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση και να δουν το παρόν και το μέλλον της βιομηχανίας των Τροφίμων και των Ποτών.

Νέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΈΚΘΕΣΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα

Newsletter form

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα

SUPPORTED BY

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ