Workshops & Seminars: Αναλύοντας την επόμενη ημέρα στη βιομηχανία τροφίμων & ποτών
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης FOODTECH 2021 πραγματοποιήθηκαν για τέσσερις ημέρες, σε ειδικά διαμορφωμένο stage ενημερωτικά Workshops & Seminars από experts του κλάδου και στελέχη της αγοράς, τα οποία πραγματεύτηκαν τα πιο επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν το f&b industry και θέματα που έχουν αναδειχτεί στην μετά covid εποχή.
Κορυφαίοι ομιλητές, εμπειρογνώμονες, στελέχη της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, επαγγελματίες στους τομείς της παραγωγής, της ασφάλειας και διαχείρισης της ποιότητας, του marketing, του packaging αλλά και μέλη θεσμικών φορέων, μοιράστηκαν την τεχνογνωσία τους στον ρυθμό που επιβάλλει η αγορά, οι τεχνολογικές εξελίξεις και η πορεία του κλάδου στην χώρα μας.
Το πλούσιο πρόγραμμα των FOODTECH Workshops & Seminars διεξήχθη και τις τέσσερις ημέρες της έκθεσης στο ειδικά διαμορφωμένο Stage στο Hall 1.
Δευτέρα 15 Νοεμβρίου | Απολογισμός
Στόχος της θεματολογίας των special events της 4ης και τελευταίας ημέρας, ήταν να αποτελέσει μία σημαντική πλατφόρμα ενημέρωσης, ανταλλαγής ιδεών ανάμεσα στους επαγγελματίες του κλάδου των επαγγελματιών, ευκαιρία για networking με άλλα δυναμικά στελέχη από διακεκριμένες εταιρείες της αγοράς, αλλά και ενημέρωση για τα νέα δεδομένα και τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα λοιπόν στα FOODTECH Workshops & Seminars πραγματοποιήθηκαν ομιλίες γύρω από τις ‘Σύγχρονες εξελίξεις στη διατροφή’ και τις ‘Δράσεις μείωσης της σπατάλης τροφίμων κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας’. Επίσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία στο τέλος της ημερίδας να θέσουν τις ερωτήσεις τους και να συμμετάσχουν στην ανοιχτή συζήτηση.
Α. Ζαμπέλας, Καθηγητής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Κ. Βαρταλίτη, Nestle
Κυριακή 14 Νοεμβρίου | Απολογισμός
Τα FOODTECH Workshops & Seminars φιλοξένησαν σήμερα τρεις ιδιαίτερες θεματικές ενότητες, στο ειδικά διαμορφωμένο Stage στο Hall 1. Η 1η θεματική ενότητα επικεντρώθηκε στις νέες τάσεις στην ασφάλεια τροφίμων και συγκεκριμένα, την επίπτωση της νομοθεσίας και των νέων υλικών στη βιομηχανία τροφίμων. Εν συνεχεία, το ενδιαφέρον των επισκεπτών επικεντρώθηκε στην τρίτη και τελευταία ενότητα της ημέρας, με θέμα Ψηφιακά εργαλεία για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών.
Ένας διαφορετικός κύκλος ομιλιών και παρουσιάσεων θα διεξαχθεί αύριο, τέταρτη και τελευταία ημέρα της έκθεσης FOODTECH.
Σπύρος Βαμβακάς, Αντιπρόεδρος HMS
Ν. Γκιώνης, Π. Δρίλια, Ζ. Μούσια, Κ. Σάμιος, Α.Θεοδωρακόπουλος, Ι. Ρώσσης, Δρ. Α. Ενωτιάδης
Σάββατο 13 Νοεμβρίου | Απολογισμός
Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο 13 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των FOODTECH Workshops & Seminars διεξήχθη Ημερίδα με θεματικές ομάδες που προσέγγισαν “Τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) στην εφοδιαστική αλυσίδα του κρέατος”, καθώς και Ημερίδα με θέμα τις “Τεχνολογίες και καινοτομίες στην παραγωγή και συσκευασία τροφίμων και ποτών“, με ενότητες που κάλυψαν τομείς όπως Κρέας-Κρεατοσκευάσματα, Ελαιόλαδο-Ελιές και Γαλακτοκομικά. Παράλληλα, τα στελέχη της NürnbergMesse Group Εβίνα Σπανού και Πέτρος Κραβαρίτης, ανέλυσαν την Tεχνογνωσία στη συσκευασία, την επεξεργασία και την τεχνολογία τροφίμων.
Στις φωτογραφίες από αριστερά: Πέτρος Κραβαρίτης (NurnbergMesse Group) και Παναγιώτα Δρίλια (Αναλυτικά Εργαστήρια Τσακαλίδης)
Παρασκευή 12 Νοεμβρίου | Απολογισμός
Η 1η ημέρα ξεκίνησε με μια ουσιαστική ενημέρωση γύρω από την 4η Βιομηχανική Επανάσταση που αποτελεί και την τρέχουσα τάση της αυτοματοποίησης και της ανταλλαγής δεδομένων στις τεχνολογίες παραγωγής και συσκευασίας. Πάνω σε αυτόν τον άξονα, λοιπόν, κυμάνθηκε η Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο: “Βιομηχανία 4.0, Εφαρμογές στον Κλάδο Τροφίμων”. Μεταξύ άλλων αναλύθηκαν φλέγοντα ζητήματα όπως: Ψηφιακά Δίδυμα και Βιομηχανία 5.0, Βελτιστοποιημένη και ασφαλής λειτουργία βιομηχανικών μονάδων παραγωγής τροφίμων, μέσω τεχνολογιών ΙοΤ, 5G, AI, Καινοτόμες ρομποτικές εφαρμογές στη Βιομηχανία Τροφίμων, Η ενσωμάτωση της ρομποτικής και η χρήση των αυτοματισμών στη σύγχρονη Bιομηχανία Tροφίμων, ενώ πραγματοποιήθηκε και Ημερίδα από την Ένωση της Ψυχρής Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Logistics.