Αναλύοντας την επόμενη ημέρα του f&b industry

Τα πιο επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν το f&b industry θα αναλυθούν εις βάθος από experts του κλάδου και στελέχη της αγοράς, στο ειδικά διαμορφωμένο stage των Workshops & Seminars κατά τη διάρκεια της FOODTECH 2023.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κορυφαίοι ομιλητές, εμπειρογνώμονες, ακαδημαϊκοί, εξειδικευμένοι επιστήμονες, στελέχη της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, συσκευασίας και φαρμάκων, επαγγελματίες στους τομείς της παραγωγής, της ασφάλειας και διαχείρισης της ποιότητας, του marketing, αλλά και μέλη θεσμικών φορέων, θα μοιραστούν την τεχνογνωσία τους στο ρυθμό που επιβάλλει η αγορά, οι τεχνολογικές εξελίξεις και η πορεία του κλάδου στη χώρα μας.
Η κουλτούρα της ασφάλειας και η καινοτομία, ως συστατικά στοιχεία στη σύγχρονη βιομηχανική παραγωγή και συσκευασία τροφίμων, οι σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις στο ελαιόλαδο, η νέα Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ανακύκλωση καθώς και το κρέας και τα προϊόντα του στη νέα εποχή, θα αποτελέσουν τις κύριες θεματικές των Workshops & Seminars 2023.
Μεταξύ άλλων, θα αναλυθούν θέματα όπως οι νέες τάσεις στην ασφάλεια τροφίμων, τα ψηφιακά εργαλεία για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, καθώς και οι τεχνολογίες και οι καινοτομίες στην παραγωγή τροφίμων και ποτών. Ειδικοί του χώρου θα πραγματευτούν καίρια ζητήματα όπως η τεχνογνωσία στην επεξεργασία και την τεχνολογία τροφίμων, η αυτοματοποίηση και η ανταλλαγή δεδομένων στις τεχνολογίες παραγωγής, η ενσωμάτωση της ρομποτικής και η χρήση των αυτοματισμών στη σύγχρονη Bιομηχανία Tροφίμων.
Το πλούσιο πρόγραμμα των FOODTECH Workshops & Seminars θα διεξαχθεί και τις τρεις ημέρες της έκθεσης, στο ειδικά διαμορφωμένο Stage στο Hall 2.
Σάββατο 11 Νοεμβρίου
ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΤΕΤ
12:00-16:00
Κουλτούρα ασφάλειας και καινοτομία, ως συστατικά στοιχεία στη σύγχρονη βιομηχανική παραγωγή-συσκευασία τροφίμων
1. Ασφάλεια και καινοτομία στην παραγωγή
2. Ασφάλεια και καινοτομία στη συσκευασία
3. Διατροφικοί μύθοι στον βαθμό που η καινοτομία επηρεάζει την ασφάλεια ή παραπλανά
16.00- 17.00
Παρουσίαση πρότυπου αυτοματοποιημένου συσκευαστηρίου από την Ευρώπη
Κυριακή 12 Νοεμβρίου
OLIVE TECH LAB
12.00-14.00
Ελαιόλαδο: Οι σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις σε ένα Παραδοσιακό προϊόν
- Τεχνολογία μεταποίησης
- Διαφορές μεταξύ ψυχρής – θερμής έκθλιψης
- Ποιοτικός έλεγχος
- Υπηρεσίες
- Πιστοποίηση
- Επισήμανση-NUTRI SCORE
- Κατάσταση διεθνούς αγοράς με αφορμή τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
- Διεθνής ανταγωνισμός ελληνικού ελαιολάδου
- Τιμές
- Αξιοποίηση υποπροϊόντων – παραπροϊόντων
Ομιλητές: Μοχλούλης (Μηχανικός με εμπειρία 19 ετών ως CEO σε πολυεθνικές τεχνολογίας τροφίμων), Θωμαίδης (καθ. ΕΚΠΑ), Αλιέως (olive oil buyer πολυεθνικής ελαιουργικής εταιρίας), Αναστόπουλος (σύμβουλος ελαιοκομικού τομέα με έδρα την Ισπανία), Νικολετόπουλος (στέλεχος εταιρίας ελαιουργικών μηχανημάτων), Πυργιώτης (project manager ευρωπαϊκών και εθνικών έργων), Φωτιάδης (σεφ)
MEAT TECH LAB
14.00-16.00
Το κρέας και τα προϊόντα του στη νέα εποχή
- Μεταποίηση
- Επισήμανση – NUTRI SCORE
- Εξοπλισμός επεξεργασίας κρέατος και προϊόντων με βάση το κρέας
- Μείωση των απορριμμάτων – ζωικών υποπροϊόντων, στις μονάδες επεξεργασίας κρέατος και προϊόντων με βάση το κρέας
- Περικοπή κόστους και αύξηση εσόδων στις επιχειρήσεις επεξεργασίας κρέατος
- Μέθοδοι για τη μείωση του κόστους και την ενίσχυση των εσόδων στις επιχειρήσεις επεξεργασίας κρέατος και προϊόντων με βάση το κρέας
- Βέλτιστες πρακτικές για τη διασφάλιση ότι τα προϊόντα κρέατος είναι ασφαλή για τους καταναλωτές, χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό
- Απόβλητα συσκευασιών και ανακυκλώσιμες -επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες
- Παραδοσιακά προϊόντα ποιότητας
- Αγορά της Γερμανίας και τις προοπτικές των ελληνικών προϊόντων κρέατος
- Οργάνωση παραγωγής, Food Technology solution, Το κρεοπωλείο του Μέλλοντος
- Αυθεντικότητα /profile ζωικών λιπιδίων
Ομιλητές: Σκαρίμπας (Πρόεδρος ΣΕΒΕΚ), Γκίζα (Πρόεδρος ΙΠΚ) , Κασαλιάς (Σύμβουλος επιχειρήσεων), Σολωμάκος (καθ. & Αντιπρόεδρος Ελλ. Κτηνιατρικής Εταιρίας), Αμβροσιάδης (Ομότιμος καθ. Κτηνιατρικής), Μεγαλοβασίλης (Επιχειρηματίας, τ. Πρόεδρος Ένωσης Σφαγείων Ελλάδος), Μπόσκου (καθ. Χαροκόπειου Πανεπ.), Κρητικού Αναστασία (επικ.καθ. ΕΚΠΑ)
Δευτέρα 13 Νοεμβρίου
ΣΕΒΤ
12.00-14.00
Νέα Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την Ανακύκλωση: Επιπτώσεις και Προκλήσεις
14.00-16.00
FunJuice: Φυσικοί χυμοί φρούτων εμπλουτισμένοι με προβιοτικά βακτήρια και άλλα βιολειτουργικά συστατικά σε ενθυλακωμένη μορφή