Αρχική Εκπαίδευση Εργαστηριακές Ασκήσεις Εργαστήριο Επεξ Τροφ ΙΙ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΙ

Εργαστηριακές Ασκήσεις


Άσκηση 1η (Ενεργότητα ύδατος)

  •  Πείραμα 1:Προσδιορισμός Ισοθέρμων Ροφήσεως με την Ασυνεχή Σταθμική Μέθοδο

Άσκηση 2η (Αφυδάτωση των τροφίμων)

  •  Πείραμα 1:Αφυδάτωση σε Ρεύμα Αέρα
  •  Πείραμα 2:Αφυδάτωση των Λαχανικών
  •  Πείραμα 3:Αφυδάτωση των Φρούτων

Άσκηση 3η (Η Συμπύκνωση των τροφίμων με εξάτμηση)

  •  Πείραμα 1: Συμπύκνωση Υγρού Τροφίμου Με Εξατμιστήρα Κενού Μονής Δράσεως
  •  Πείραμα 2: Παρασκευή Σακχαρούχου Συμπυκνωμένου Γάλακτος
  •  Πείραμα 3: Εξάτμιση σε Εργαστηριακό Εξατμιστήρα

Άσκηση 4η (Η εξώθηση των Τροφίμων)

  •  Πείραμα 1: Μελέτη της Εξωθήσεως
  •  Πείραμα 2: Εξωθημένα Τρόφιμα Snack

Άσκηση 5η (Τηγάνισμα)

  •  Πείραμα 1: Παρασκευή Chips Πατάτας
  •  Πείραμα 2: Παρασκευή Προτηγανισμένης Πατάτας

Άσκηση 6η (Ζυμώσεις τροφίμων)

  •  Πείραμα 1: Η Ζύμωση
  •  Πείραμα 2: Η Αλκοολική Ζύμωση
  •  Πείραμα 3: Κινητική της Αναπτύξεως Ζύμης
  •  Πείραμα 4: Η Ζύμωση του Οίνου
  •  Πείραμα 5: Η Ζύμωση του Γιαουρτιού
  •  Πείραμα 6: Γαλακτική Ζύμωση Λαχανικών

Άσκηση 7η (Συντήρηση με Άλλας & σάκχαρο)

  •  Πείραμα 1: Πηκτές Πηκτίνης
  •  Πείραμα 2: Πηκτές Αμύλου
  •  Πείραμα 3: Πηκτές Καρραγενάνης
  •  Πείραμα 4: Μελέτη Μηχανισμού Αλατίσεως & Ωσμώσεως
  •  Πείραμα 6: Μελέτη της Αλατίσεως των Ψαριών

Ασκηση 8η: (Η Χημική συντήρηση των τροφίμων)

  •  Πείραμα 1: Δράση των Χημικών Συντηρητικών
  •  Πείραμα 2: Αντιμικροβιακή Δράση Εκχυλισμάτων Φυτών
GreekEnglish (United Kingdom)

ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ

Διαφήμιση