Αρχική Προσωπικό Μ. Μπρατάκος


 Brat3

Μιχαήλ Μπρατάκος
Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων
Αγίου Σπυρίδωνος, 122 10
Αιγάλεω, Αθήνα
Τηλ.: +3 210 5385500
Fax: +3 210 5314874
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τεχνολόγος Τροφίμων Φυτικών προιόντων ΚΑΤΕ Αθηνών.

Χημικός Φυσικομαθηματική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διδακτορικό στην Αναλυτική Χημεία-Διατροφή-Υγεία, Πανεπιστήμιο Πατρών.

 

ΠΑΡΟΥΣΑ ΘΕΣΗ

Καθηγητής Ενόργανης Χημικής Ανάλυσης.

Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ενόργανης Χημικής Ανάλυσης των Τροφίμων.

Διευθυντής Ανωτάτης Σχολής Επιστημών Τροφίμων.

 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διατροφικές λήψεις θρεπτικών συστατικών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων και βιταμινών.

Απομόνωση και ταυτοποίηση αντιοξειδωτικών ουσιών.

Προσδιορισμός υπολειμματικών ουσιών στα τρόφιμα ( φυτοφάρμακα, αντιβιοτικά, μυκοτοξίνες).

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Ένωση Ελλήνων Χημικών-Τμήμα Τροφίμων και Τμήμα Παιδείας της ΕΕΧ.

Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων.

Mέλος του Ινστιτούτου Τεχνολόγων Τροφίμων των ΗΠΑ.

 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:

1. Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου "Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης-ΕΠΕΑΕΚ" του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων 1998-2001.
2. Επιστημονικό Προσωπικό για την υλοποίηση του Έργου "Αναμόρφωση του Προγράμματος σπουδών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων" 1997-2000.
3. Μέλος ερευνητικής ομάδας με τίτλο έργου: «Health Quality of Fish Products» 94/c 179/090 XIV/D/1/QUALPOISS (1994-1996) University of Hull. Study subcontract
4. Μέλος ερευνητικής ομάδας με τίτλο έργου: «Λειτουργικές Ιδιότητες και Χρησιμοποίηση των Πρωτεϊνών μερικών Cucurbitaceae σε Προϊόντα Τροφίμων» (1992-1994)
5. Μέλος ερευνητικής ομάδας με τίτλο έργου: «Καταλληλότητα και Δυνατότητες Αξιοποίησης Ψαριών του Γλυκού Νερού με Κονσερβοποίηση σε Μονάδες Μικρής Κλίμακας» (1990-1991)
6. Μέλος ερευνητικής ομάδας με τίτλο έργου: «Τριαδικά Σύμπλοκα Μεταλλικών Στοιχείων Μετάπτωσης με Νουκλεοβάσεις, Νουκλεοζίτες και Αμινοξέα ή Πεπτίδια» (1988-1991)
7. Επίβλεψη 4 μεταπτυχιακών μελετών (master project) του Πανεπιστημίου του Lincolnshire σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων.
8. Επίβλεψη 25 πτυχιακών εργασιών στη Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής.

 

ΒΙΒΛΙΑ

  • ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ, Μ.Σ. και Λάζος Ε.Σ. (1978). Μικροβιολογία Τροφίμων, Αθήνα (σελ. 231).
  • ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ, Μ.Σ.-Λάζος, Ε.Σ. (1999). "Φυσικοχημικές μέθοδοι ανάλυσης".
  • ΥΠ.Ε.Π.Θ., Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. ΤΕΕ Α΄ τάξη 2ου κύκλου. Ειδικότητα: Χημικών Εργαστηρίων και Ποιοτικού Ελέγχου. ΟΕΔΒ, Αθήνα (σελ. 374).
  • ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ, Μ.Σ.-Λάζος, Ε.Σ. (2000). "Φυσικοχημικές Μέθοδοι Ανάλυσης (Εργαστηριακός Οδηγός)". ΥΠ.Ε.Π.Θ., Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. ΤΕΕ Α΄ Τάξη 2ου κύκλου. Ειδικότητα: Χημικών Εργαστηρίων και Ποιοτικού Ελέγχου. ΟΕΔΒ, Αθήνα (σελ. 107).

 ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ, Μ.Σ. (1997). Ανάλυση Τροφίμων Ι. Έκδοση Β' ΤΕΙ Αθηνών, Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών. Αθήνα (σελ. 347).
  • ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ, Μ.Σ. (2000). "Εργαστηριακές Ασκήσεις Ενόργανης Ανάλυσης σε Τρόφιμα και Ποτά". Έκδοση Α΄, ΤΕΙ Αθηνών, Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων και Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών. Αθήνα (σελ. 420).
  • ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ, Μ.Σ. (1997). Συμπληρωματικές Σημειώσεις στο μάθημα "Ανάλυση Τροφίμων ΙΙ", Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, Αθήνα (σελ.148).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

1. ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ, Μ.Σ. (1985). 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χημείας "Εφαρμοσμένη Χημική Έρευνα και Τεχνολογία", Πάτρα 2-7/12/1985
2. ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ, Μ.Σ. (1988). 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων», Αθήνα, Μάρτιος 1989.
3. ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ, Μ.Σ. (1990). 2ο Συνέδριο Χημείας Ελλάδος και Κύπρου «Χημεία και Περιβάλλον», Αθήνα, 28/9-2/10/1990
4. ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ, Μ.Σ. (1993). 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χημείας «Χημεία και Βιομηχανία Τροφίμων στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά», Αθήνα, 15-18/3/1993
5. ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ, Μ.Σ. (1994). 6ο Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Συνέδριο, Αθήνα, 25-28/11/1993.
6. ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ, Μ.Σ. (1996). 5ο Συνέδριο Χημείας Ελλάδας και Κύπρου «Χημεία και καταναλωτικά αγαθά», Λευκωσία 4-7/9/1996.
7. ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ, Μ.Σ. (2001). 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χημείας "Ενόργανη Ανάλυση-Διαπίστευση Εργαστηρίων", Πειραιάς 10-13/3/2001.
8. BRATAKOS, M.S. (2002) Comparative Studies on the pro-and antioxidant activities of edible oils using chemiluminescence. 3rd International Aegean Analytical Chemistry Days. October (2002).
 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

 

 

GreekEnglish (United Kingdom)

ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ

Διαφήμιση