Η Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών στη χώρα μας, έχοντας κάνει σημαντικά βήματα προόδου, βρίσκεται σε μια εντυπωσιακή τροχιά ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού, καθώς και ενίσχυσης της εξωστρέφειάς της. Από την άλλη πλευρά όμως, οι επιχειρήσεις τροφίμων έχουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά προκλήσεων σχετικά τις νέες διαδικασίες παραγωγής, που απαιτούν κατανάλωση λιγότερης ενέργειας και φυσικών πόρων, ενώ ταυτόχρονα είναι υποχρεωμένες να παράγουν ανταγωνιστικά και καινοτόμα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας. Η διοργάνωση της 3ης FOODTECH, έρχεται να δώσει λύσεις στις σύγχρονες αυτές απαιτήσεις και να αποτελέσει σημαντικό κέντρο εξέλιξης ολόκληρου του κλάδου.